58 гола и 26 асистенции - това ли е най-силният сезон в кариерата на Меси

галерия:

снимка: БТА/AP

Разликата е огромна. След като започна 2015 година на скамейката, поради незадоволителна игра и сдърпване с треньора Луис Енрике, сега, пет месеца по-късно Лионел Меси е обратно на върха и е готов да изведе тима на Барселона до така мечтания требъл. Единственото, което остава за каталунците е да спечелят финала на Шампионска лига в събота, когато ще срещнат Ювентус в Берлин.

Тази кампания не започна добре за аржентинеца и той успя да вкара едва три гола в първите шест мача на отбора, но всички знаеха, че това няма да е за дълго. Три хеттрика в четири мача белязаха края на 2014-та, а това бе само загрявката за предстоящото шоу.

4141871

Но кариерата на Лео Меси не е основана само на голове, разбира се. През този сезон срещнахме новия Меси. Той вече не е само машина за голове, която унищожава всичко по пътя си. От началото на 2014/2015 ние се започнахме с "маестрото" Меси, който показа, че умее както да бележи, така и да подава. Дори когато трудно намираше пътя към мрежата, той не спираше да раздава брилянтни пасове по целия терен и да освобождава съотборниците си от защитата, като им осигурява 100%-во голово положение.

Миналата седмица видяхме поредната магия на Бълхата, когато той премина през половината отбор на Атлетик (Билбао), за да се разпише във финала за Купата на Краля, който по-късно той и колегите му спечелиха. Тогава Луис Енрике заяви, че изпълнението на неговия играч е било "от друга галактика", а президентът Хосе Мариа Бартомеу го нарече "един от най-запомнящите се голове в историята на футбола".

4142279

През 2015-та Меси няма да може да завърши сезона по начина, по който го направи през 2011/2012 година - 73 гола в 60 мача. Но нека не забравяме, че през този сезон аржентинецът има солидната подкрепа на Луис Суарес и Неймар в предни позиции, за разлика от последния сезон на Пеп Гуардиола на чело на каталунците.