Реал Мадрид представя Бенитес в сряда

снимка: sscnapoli.it

Новият треньор на Реал Мадрид Рафаел Бенитес ще бъде официално представен пред медиите в сряда, съобщава мадридският вестник „АС“. Изданието информира, че още в началото на тази седмица специалистът е подписал за три години с „белия балет“ и ще получава заплата от 4 милиона евро.

Към щаба на Бенитес се присъединяват Чаби Валеро – треньор на вратарите; Пако де Мигел – фитнес наставник; Антонио Гомес – аналитик; Хуан Франсиско Санчес – публицист. Все още не се знае кой ще бъде помощник-треньор на Бенитес, но в Испания смятат, че това ще е бившият нападател на „белия балет“ Фернандо Мориентес, който е играл в Ливърпул под ръководството на Рафа.

„АС“ съобщава, че Бенитес е провел разговор с президента Флорентино Перес за трансферната политика на Реал Мадрид през лятото – основните набелязани играчи са Давид де Хеа, Серхио Агуеро и Марко Верати.

Бенитес ще изчака прескофенрецията, както и уточняването на някои детайли около предсезонното турне на Реал Мадрид, преди да се отдаде на лятна ваканция.