Касияс: Бях ядосан на Анчелоти

снимка: БТА/AP

Вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс призна, че не винаги е бил съгласен с решенията на бившия си треньор Карло Анчелоти. В понеделник италианецът бе уволнен от "белия балет".

Въпреки че през изминалата кампания испанският национал бе първия избор на Татко Карло, в дебютния сезон на бившия треньор на Милан и Челси, легендарният вратар бе резерва на Диего Лопес. Жозе Моуриньо водеше "кралския клуб", когато Касияс получи контузия през 2013-та и след като се възстанови не успя да се пребори за титулярното място.

Сега стражът призна, че не е бил съгласен с първоначалното пренебрежение, но пожела на Анчелоти успех в бъдещето.

"Президентът и борда направиха най-доброто решение. Това е клуб, който винаги иска да печели трофеи. Искам да благодаря на Карло (Анчелоти) за всичко, което направи за мен, въпреки че миналата година му бях ядосан, защото не залагаше много на мен. Той е благороден човек и му желая всичко най-хубаво. Мадрид винаги ще бъде дом за него", сподели Касияс.

Бъдещето на вратарят е субект на много спекулации, след като основната трансферна цел на Реал Мадрид е вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа. Касияс е готов отново да се бори за титулярното място и заяви, че няма намерение да напуска "Сантяго Бернабеу".

"Сигурен съм, че ще съм тук и през следващия сезон. Не мога да си представя, че няма да играя в този отбор. Искам да завърша своята кариера тук. Ако нещата не вървяха, щях да искам да напусна, но в момента се чувствам добър и силен. Ще посрещна следващия сезон, все едно ми е първи", завърши вратарят на "белия балет".

Касияс направи някои големи грешки през сезона и бе освиркван от феновете на Реал Мадрид.