Реал приключи с голово шоу, Роналдо – с хеттрик (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид завърши разочароващия сезон 2014/15 с фантастичен последен двубой на стадион „Сантяго Бернабеу“ и вълнуваща победа със 7:3 над Хетафе във финалния 38-и кръг на испанската Примера дивисион.

Кристиано Роналдо пък реализира хеттрик във втори пореден мач на „белия балет“, след като миналата седмица се отличи с три гола при победата с 4:1 над Еспаньол, която обаче не се оказа достатъчна за запазване на интригата в битката за титлата с Барселона.

Сега обаче Роналдо имаше персонален повод за гордост и празнуване, защото приключи сезона в Ла Лига с общо 48 гола – 5 повече от Лионел Меси, който днес се разписа два пъти при равенството 2:2 на шампиона Барселона с Депортиво Ла Коруня.

Освен наградата „Пичичи“ за най-добър голмайстор в испанското първенство, Роналдо заслужи и „Златната обувка“ за водещ реализатор в Европа. Също така в 300 мача за Реал Мадрид той вече има внушителните 313 гола и само десет го делят от лидера в това отношение в клубната класация Раул Гонсалес.

Също така Роналдо увеличи головата си сметка през сезона на 61, което е личен рекорд за него, откакто премина на „Сантяго Бербабеу“ - в шампионската кампания 2011/2012 той отбеляза общо 60 гола.

Реал Мадрид приключва сезона в Примера дивисион на второ място с 92 точки – 2 по-малко от Барселона и 14 повече от третия Атлетико (Мадрид). Хетафе с 37 пункта остава на 15-то място, докато изпадащи са Кордоба (20), Алмерия (32) и Ейбар (35).

В 13-ата минута добро центриране на Марсело бе засечено с глава от CR7, който откри резултата срещу Хетафе. Само в рамките на четири минути обаче гостите осъществиха изненадващ обрат до 1:2 чрез Ескудеро в 22-ата и Кастро в 26-ата.

Отново Роналдо, този път от пряк свободен удар, възстанови равенството в 32-ата минута, а 120 секунди по-късно с точно изпълнение на дузпа оформи хеттрика си и върна аванса на „белия балет“.

В 42-ата минута обаче Ласен се разписа след самостоятелна акция за 3:3 и остави недоволни трибуните на „Бернабеу“. След почивката обаче Реал Мадрид наложи преимущество и още в 47-ата Хавиер Ернандес се възползва от подаване на Хесе, за да вкара за 4:3.

В 51-ата Хамес Родригес увеличи преднината на домакините, за да бъдат те сигурни, че няма да се стигне до нов пробив в защитата им. В 71-ата Хамес предостави кълбото на Хесе и нападателят също допринесе с гол за разгромния успех – 6:3.

В 90-ата Марсело се разписа за 7:3 и се погрижи Реал да приключи сезона като още по-убедителен лидер по отношение на отбелязаните голове - 118 срещу 110 на Барселона.


[HD] All Goals -- Real Madrid 7 - 3 Getafe 23...by liveg0als