Хеттрик на Роналдо остави Реал Мадрид в борбата за титлата (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид спечели един от най-важните си тестове в борбата за шампионската титла, след като тази вечер "кралете" спечелиха с 3:2 визитата си на Севиля в среща от 35-ия кръг.

Така часове след разгрома на Барселона над Кордоба, Реал запази дистанцията от две точки зад каталунците, само три кръга преди края на първенството. Барса е лидер с 87 точки, докато Реал Мадрид следва с 85. Севиля остава на пета позиция с 69 точки в актива си.

Хеттрик за победителите реализира Кристиано Роналдо, който отново дръпна на Лионел Меси в битката за "Пичичи" с 42 гола на сметката си от началото на сезона. Точни за Севиля пък бяха Карлос Бака от дузпа и резервата Висенте Ибора.

В края на двубоя Севиля стигна до няколко невероятни разбърквания пред вратата на Икер Касияс, но като по чудо топката не влезе в мрежата на Реал Мадрид.

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти постави Хавиер Ернандес и Кристиано Роналдо в атаката на своя тим, докато Хамес Родригес и Иско заеха места на двата фланга. Серхио Рамос отново бе изтеглен в средата на терена, партнирайки на Тони Кроос. Дани Карвахал, Пепе, Рафаел Варан и Марсело пък започнаха в отбрана пред капитана Икер Касияс.

Карлос Бака оглави атаката на Севиля, докато Хосе Антонио Рейес, Евер Банега и Алекс Видал трябваше да атакуват от втора позиция за “рохибланкос”. Стефан М’Биа и Гжегож Криховяк оформиха двойка вътрешни полузащитници, а Тремулинас, Колоджешак, Даниел Карико и Диого Фигуейраш бяха наредени в отбрана пред вратаря Серхио Рико.

Още в 2’ Кристиано Роналдо получи възможност да стреля от пряк свободен удар, но португалецът изпрати топката в аут от удобна позиция. В 9’ пък португалецът пропиля супер възможност. Кристиано бе намерен с точно центриране на Марсело, но ударът му от близка дистанция попадна право в тялото на Серхио Рико.

В 14’ събитията се пренесоха пред вратата на Реал Мадрид, а Севиля също пропиля отличен шанс. Хосе Рейес изведе Алекс Видал очи в очи с Касияс, но стражът на Реал Мадрид спаси.

В 22’ андалусците отново застрашиха вратата на “кралете”, но Хосе Рейес не успя да засече центрирането на Алекс Видал.

Между 36’ и 37’ Реал Мадрид нанесе двоен удар над своя съперник, като и в двата случая в ролята на стрелец влезе Кристиано Роналдо.

Първо португалецът засече с глава прецизно центриране на Иско и откри, а само минута по-късно №7 се възползва от отклонена топка с глава на Хавиер Ернандес и удвои за 0:2.

До почивката домакините от Севиля натиснаха своя съперник в търсене на поне един гол, като усилията на андалусците дадоха резултат в добавеното време на полувремето. Серхио Рамос извърши нарушение в наказателното поле срещу Алекс Видал, а Карлос Бака бе точен от бялата точка, преодолявайки Икер Касияс за 2:1.

Три минути след почивката севилци за малко не стигнаха до изравнителен гол след изпълнение на корнер. Стефан М’Биа бе оставен непокрит в пеналтерията на “кралете”, но изстрелът на халфа премина на сантиметри покрай лявата странична греда на вратата.

В ответната атака Тони Кроос отправи опасен изстрел от средна дистанция, но също покрай гредата.

В 52’ и гредата помогна на “кралете”, а Севиля нямаше достатъчно късмет в ситуацията. И този път Стефан М’Биа бе неудържим в пеналтерията на гостите, но този път ударът на №25 срещна напречната греда на пазената от Касияс врата.

Минути след това Хосе Антонио Рейес стреля опасно от границата на наказателното поле, но също неточно. В 66’ събитията се пренесоха пред вратата на севилци, но изстрелът на Тони Кроос премина покрай гредата. 

Секунди по-късьно завръщането си в игра осъществи възстановеният от контузия Гарет Бейл, който зае мястото на терена на Хавиер Ернандес. В 69’ именно уелсецът бе в основата на третото попадение на Кристиано Роналдо, който оформи и своя хеттрик в сблъсъка. Бейл центрира по великолепен начин и сложи топката на главата на Кристиано, който матира Серхио Рико и отбеляза за 1:3.

Севилци се върнаха в мача в 79, когато влезлият като резерва Висенте Ибора намали на 2:3. Ибора засече ниско центриране на Алекс Видал и прати кълбото зад Касияс, който нямаше какво да стори в ситуацията.

Последните десет минути протекоха пред вратата на Реал Мадрид, а на няколко пъти Севиля като по чудо не стигна до изравнителен гол. В 85' невероятно разбъркване пред вратата на Касияс доведе единствено до корнер, а в 90' Висенте Ибора също не успя да отбележи в търсенето на изравнителен гол.