Хавиер Ернандес пак се превърна в герой за Реал Мадрид (ВИДЕО)

Отборът на Реал Мадрид победи трудно с 2:4 тима на Селта Виго в мач от 33-я кръг на испанската Примера Дивисион. По този начин "белия балет" отново се доближи до водача в класирането Барселона, който в момента е с 81 точки, две повече от мадридския си преследвач. Отборът на Селта Виго остава на деветата позиция с 42 пункта.

Срещата започна доста изненадващо, след като домакините откриха още в деветата минута, когато играчите на Селта Виго подхванаха контраатака, която бе завършена успешно от Мануел Нолито.

Момчетата на Карло Анчелоти имаха нужда само от седем минути, за да се съвземат от шока и изравниха резултата, след като Тони Кроос се възползва от добър пас на Кристиано Роналдо и прати кълбото в ъгъла за 1:1. След още осем минути "белите" вече водеха в резултата, а в прегръдките на съотборниците бе Хавиер Ернандес, който комбинира добре с Хамес Родригес и завърши атаката на тима си.

Не бяха изминали и пет минути преди Селта Виго отново да изненада опонента си, като изравни резултата. Този път точен за домакините бе Санти Мина, който с първия си изстрел уцели гредата на Икер Касияс, но при добавката не сбърка - 2:2.

Все пак европейският клубен шампион стигна до нов обрат две минути преди края на първата част, като точен бе Хамес, който се възползва от грешка в защитата на домакините.

През вторите 45 минути "кралския клуб" наложи пълна доминация, но недопустими пропуски преди 60-тата минута направиха Серхио Рамос и Иско. Все пак мадридският тим стигна до четвъртия гол, който щеше да успокои играта им. В 69-тата минута Ернандес вкара и втория си гол в срещата, като показа, че е достоен заместник на Карим Бензема.

Едуардо Баризо изведе на терена Алварес, Джони, Фонтас, Кабрал, Малио, Крон-Дехли, Фернандес, Орелана, Санти Мина, Лариви и Нолито.

За "белия балет" на зеления килим се появиха Касияс, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Хамес, Ияраменди, Кроос, Иско, Роналдо и Ернандес.