Кристиано Роналдо с умопомрачителен рекорд

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид успя да надвие Малага с 3:1 в мач от 32-ия кръг на Ла Лига. В светлината на прожекторите отново бе Кристиано Роналдо, който постави умопомрачителен рекорд, отбелязвайки за пети сезон 50 или повече гола.

Роналдо започна мача с мисълта, че е на един гол разстояние от това си постижение и се опитваше да се разпише от всяка възможна позиция: от пряк свободен удар, извън наказателното поле, от дузпа, от удар с десния си крак, с левия си крак...

Нещата обаче не потръгнаха много добре за него, след като пропусна дузпа. Това беше шестата му пропусната дузпа като футболист на „кралския клуб“.

Португалецът успя да запази търпението си и накрая голът за него дойде. Това бе гол, който промени историята в испанския футбол.

Кристиано е първият футболист достигнал квотата от поне 50 попадения в пет последователни сезона.

Освен всичко това той записа и две асистенции на своята сметка. Първата му асистенция бе за Серхио Рамос, а втората за колумбиеца Хамес Родригес.

Преброявайки тези две асистенции, топ стрелецът на „белия балет“ вече има 16 през този сезон. Това също е рекорд в неговата кариера.

До края на сезона има още поне седем мача (зависи от това дали ще продължът в следващата фаза на Шампионска лига), което дава шанс на португалеца да продължи да трупа голове и асистенции на сметката си.