Барса в търсене на реванш, след като загуби последното си домакинство от Валенсия

снимка: БТА/AP

Днес, 18.04.2015 година, от 17:00 часа, на „Камп Ноу“, лидерът във временното класиране на топ първенството на Испания – Барселона приема четвъртия – Валенсия.

До този момент Барса има актив от 75 точки (с две повече от Реал Мадрид) и с десет повече от днешния им съперник, който има 65 пункта на сметката си.

И двата отбора ще търсят победата на всяка цена, защото каталунците трябва да бъдат безгрешни, за да спечелят титлата, а „прилепите“ трябва да печелят точки, за да останат в топ четири, тъй като петият Севилия е само на три пункта зад тях.

В тима на Луис Енрике проблемите са изключително малко, като в лазарета са само Томас Вермален и Андрес Иниеста, които обаче са близко до своето завръщане в игра. За Валенсия контузените също са само двама – Енцо Перес и Пабло Пиати.

Най-вероятно липсващият в днешния мач Иниеста ще бъде заместен от легендата Шави, а на разположение на домакините ще бъде и Жорди Алба, който до скоро работеше на самостоятелен режим.

В предни позиции отново ще започне триото Неймар, Лионел Меси и Луис Суарес.

Барселона е непобеден в 35 от последните си 38 домакински срещи. Валенсия обаче също е в добра форма и в последните си десет срещи в Ла Лига няма загуба.

Освен това „прилепите“ се представят прекрасно в защитен план. В пет от последните си седем мача в първенството на Испания те не са допуснали гол.

Днес те със сигурност ще имат сериозни затруднения да добавят още една суха мрежа, тъй като срещу тях се изправя нападение, което бележи по над 2.5 гола на мач в 9 от последните си десет домакинства.

Всички факти са на страната на Меси и компания. В 15 от последните 16 мача между тези два тима днешните домакини са непобедени от днешните гости.

Мачът започва в 17:00 часа днес, 18.04.2015 година.