Реал Мадрид договори звезда на Порто (ВИДЕО)

Реал Мадрид е близо до привличането на бразилския десен бранител на Порто Данило, съобщава "Марка".

Сумата, която "кралския клуб" ще трябва да заплати за „кариоката е 20 милиона евро. Това е двойно по-малко, отколкото бе първоначалното искане на португалците – 40 милиона евро.

Причината сумата да намалее толкова драстично е това, че договорът на играча изтича следващата година, а състезателят открито заяви претенциите си да напусне и да заиграе в по-голям отбор.

Така Порто са принудени да се съгласят на тези 20 милиона, за да не изгубят играча си без пари, когато договорът му изтече. Също така тези пари са важни за „драконите“, защото те трябва да покрият спешно дълг на стойност 25 милиона евро и сумата от този трансфер определено е добре дошла за тях.

Желанието на играча също е определящ фактор за трансфера. Защитникът вече имаше доста добри оферти от топ отбори в Европа. Сред тях бе и големият враг на Реал – отборът на Барселона. Веднага щом получи оферта от „белия балет“ обаче, Данило заяви, че желанието му е да играе само и единствено за тях. Желанието на играча да облече бялата фланелка задвижи още по–бързо сделката в посока Мадрид.

Бразилецът пасва перфектно на „лос бланкос“ - той е млад и се представя страхотно, както за клуба си така и за своята родина.