Каталуния пак се подиграва на Роналдо за дузпите

снимка: БТА/AP

„Пеналдо“ е саркастично прозвище, което нито един фен на Реал Мадрид не приема радушно, когато става въпрос за суперзвездата на „белия балет“ и настоящ носител на Златната топка Кристиано Роналдо.

Португалецът снощи реализира юбилейния си 30-ти гол в Примера дивисион, въпреки че не можа да донесе победа на „белия балет“ в домакинството на Виляреал и мачът завърши 1:1. Каталунските водещи спортни вестници „Спорт“ и „Мундо Депортиво“ побързаха да се съсредоточат върху факта, че Роналдо отбеляза от дузпа, а от игрова ситуация бе спиран поне четири пъти от вратаря на Виляреал Серхио Асенхо.

И в „Мундо Депортиво“, и в „Спорт“ има специални материали за броя на головете на Роналдо от дузпа. Този сезон те са девет, като според медиите, трябва да се подчертае, че Лионел Меси има повече попадения (25) от игра в сравнение с Роналдо (21).

Факт е, че Роналдо е номер едно в историята на Реал Мадрид по отбелязани дузпи – 48, докато Меси е вкарал 26 в периода, когато двете суперзвезди защитават фланелките на испанските колоси от столицата и Барселона.

Вестник „Спорт“ дори е изчислил, че в цялата си кариера за Барселона Меси има по-малко отбелязани дузпи от Роналдо за Реал Мадрид – 38:48, въпреки че CR7 акостира на „Бернабеу“ два сезона след като Бълхата за първи път отбеляза от бялата точка.

Sporta.bg подчертава, че дузпите са част от играта – ако Роналдо е отбелязал повече, причината се крие и във факта, че съперниците по-често го фаулират в наказателното поле (или той собственоръчно си изработва дузпа със симулация като тази срещу Лудогорец). Не винаги гол от игра заслужава повече признание от гол от дузпа – Меси вкара на празна врата след подаване на Луис Суарес срещу Гранада през уикенда.