Анчелоти вбеси феновете със смяна срещу Виляреал

снимка: БТА/AP

Старши-треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти ще остане завинаги в историята на клуба със спечелването на Десетата титла от Шампионска лига, но снощи срещу Виляреал си навлече гнева на феновете на „Сантяго Бернабеу“.

Причината не бе толкова фактът, че „кралския клуб“ не можа да спечели двубоя – равенството 1:1 скъси аванса пред втория Барселона на само две точки, и то при положение, че предстои „Ел Класико“ на стадион „Камп Ноу“.

Анчелоти вбеси феновете най-вече със странното си решение в 78-ата минута при резултат 1:1 да извади безспорния любимец на привържениците Иско за сметка на дефанзивния халф Асиер Ияраменди.

В интерес на истината, шест минути по-рано Анчелоти бе вкарал Хесе Родригес на мястото на Лукас Силва, което бе значително подкрепление в авангарда за сметка на стабилност в халфовата линия. В такъв случай вкарването на опорен халф в лицето на Ияраменди не бе нечувано решение, но феновете не обичат да виждат Иско на пейката.

При положение, че „галактическият“ състав на Реал Мадрид в момента е изграден най-вече от чуждестранни суперзвезди – Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Гарет Бейл, Хамес Родригес, Лука Модрич, Тони Кроос (за спечелването на Десетата основна роля изигра и Анхел ди Мария) – младежкият национал на Испания Иско е един от малкото наистина значими представители на „Ла Фурия“ и бъдеща звезда на националния отбор.

Именно поради тази причина напускането му снощи провокира откровени освирквания за Анчелоти – нещо, с което той не е свикнал, но безпощадните фенове приеха присърце ролята си на барометър и не пощадиха треньора.