Севиля и Атлетико не можаха да се надвият

снимка: БТА/AP

Шампионът Атлетико (Мадрид) направи нова грешна стъпка в първенството на Испания и не само се отдалечи от върха, но и позволи авансът му пред четвъртия Валенсия в класирането да бъде съкратен.

„Дюшекчиите“ на Диего Симеоне стигнаха само до 0:0 като гост на Севиля в един от най-интригуващите и дългоочаквани мачове от 25-ия кръг на Примера дивисион. Въпреки многото създадени положения и откровено открития футбол в последните минути на срещата, двата тима не можаха да се победят.

Така Атлетико остава на трета позиция с 54 точки, но вече само с една пред Валенсия, който по-рано днес надви с 2:0 като домакин Реал Сосиедад. Севиля с 46 пункта е на пето място, като има шанс да бъде изместен от Виляреал (44), но „жълтата подводница“ гостува на лидера Реал Мадрид в последния мач за неделя.

И за Севиля, и за Атлетико равенството бе първо през календарната година в шампионата, като във всички турнири „дюшекчиите“ имаха само 2:2 с Реал Мадрид в турнира за Купата на краля. Двата отбора не си отбелязват гол за първи път от 2-ри октомври 2011-та година, когато срещата завърши 0:0 на „Висенте Калдерон“.

Атлетико най-вероятно се сбогува и с минималните си теоретични шансове да защити титлата си, защото при победа на Реал Мадрид, „белия балет“ ще дръпне с девет точки, и то при положение, че загуби и двете градски дербита.

Севиля бе по-опасният тим в двубоя тази вечер и Ибора нацели гредата, а Витоло имаше основателни претенции за дузпа в самия край на мача. Фернандо Торес не можа да завърши с гол две брилянтни контраатаки на тима си – първо заради неточен пас към Антоан Гризман, а след това заради диагонален шут встрани от вратата.