Серхио Рамос: Моуриньо? Анчелоти е най-добрият!

снимка: БТА/AP

Серхио Рамос заяви, че неговият треньор Карло Анчелоти е по-добър от Жозе Моуриньо, Фабио Капело и Висенте дел Боске. В интервюто си пред официалния сайт на ФИФА (Fifa.com),защитникът на Реал Мадрид сподели своите чувства и емоции и за испанския национален отбор.

„Той е треньор, който отделя време на всички, говори с теб и прави всичко по възможно най-гладкия начин както на професионално, така и на лично ниво“, коментира пред Fifa.com Серхио Рамос.

„Това е ключът към успеха и е причината той да е толкова добър треньор. Според моите виждания той е сред двамата най-добри треньори, които съм имал.Трудно мога да избера друг.“

Рамос също коментира, че никога не е очаквал националния отбор на Испания да постигне толкова успехи за толкова кратък период от време.

Те спечелиха две последователни Европейски първенства и Световното първенство за периода от 2008 до 2012 година. Тяхното забележително представяне се разпадна на парчета миналата година, когато Испания отпадна още в груповата фаза на Мондиал 2014.

„Успях да се насладя на един изключителен период в националния тим и имах огромната чест и удоволствие да играя с невероятно талантливо испанско поколение през този период.

Ние спечелихме световната титла и два пъти подред станахме Европейски шампиони. Да видим дали някой друг ще може да постигне нещо толкова велико.

Но във футбола нещата много бързо се променят и националният ми тим все някога трябваше да загуби“, завърши Серхио Рамос.