Слаб Атлетико капитулира на "Балаидос" (ВИДЕО)

галерия:

снимка: marca.com

Шампионът на Испания Атлетико Мадрид изнесе слаб мач във Виго и заслужено отстъпи с 0:2 пред домакина Селта в среща от 23-ия кръг на Примера Дивисион.

Седмица след разгрома си над лидера Реал Мадрид, воденият от Диего Симеоне състав бе тотално надигран от галисийския тим, който взе три точки след попадения на Нолито от дузпа и Фабиан Ореяна.

С днешния си успех Селта се изкачва на девета позиция в Примера с актив от 28 точки, докато Атлетико остава на трето място със седем точки пасив от лидера Реал Мадрид и шест от втория Барселона. "Рохибланкос" имат и само три точки повече от четвъртия в таблицата тим на Валенсия.

Днешното поражение означава и край на серията от четири поредни победи на Атлетико Мадрид в първенството на Испания. За шампионите това е пето поражение от началото на кампанията, докато Селта записа втора победа в последните си три двубоя.

Диего Симеоне не се поколеба да започне с Марио Манджукич и Фернандо Торес в атака, докато Саул и Антоан Гризман трябваше да атакуват през двата фланга. Капитанът Габи и Тиаго Мендеш стартираха в средата на терена за “рохибланкос”.

Нолито, Ларивей и Ореяна съставиха атакуващия тризъбец на Селта в днешната вечер, докато Крон-Дели, Радоя и Фернандес стартираха в средната линия на Едуардо Берисо.

Домакините от Селта стартираха срещата по-агресивно, като шампионите трудно успяваха да излязат от своята половина. В 15’ Крон-Дели изпробва мерника си, но датчанинът стреля в аут. В 17’ Нолито впечатли с индивидуална игра и хубав пробив, но Гийерме Сикейра успя да изчисти в корнер. В 20’ Гризман отправи първи изстрел за Атлетико, но Серхио Алварес не бе затруднен.

Шампионите продължаваха да не приличат на себе си, като нищо в играта на Атлетико не се получаваше в днешната вечер на “Балаидос”. Още преди почивката пък Чоло Симеоне извърши и първата си смяна, вадейки Тиаго за сметка на Марио Суарес. Междувременно Селта продължаваше да натиска своя съперник, подлагайки отбраната на “дюшекчиите” под постоянно напрежение.

4133257

В края на първата част Марио Манджукич напомни за присъствието си на терена и отправи удар в очертанията, но без да затрудни Алварес.

Още на почивката Диего Симеоне реагира на случващото се на терена, като аржентинецът засили халфовата си линия, гласувайки доверие на Кани. Мястото си на терена пък отстъпи почти незабележимият в днешния ден Фернандо Торес.

Подобно на първата част, втората също стартира на високи обороти. Антоан Гризман не успя да комбинира при отлична контраакция на Атлетико, докато Диего Годин не бе точен след изпълнение на корнер. В 56’ пък трибуните изригнаха в радостен възглас, защото Селта получи правото да изпълни дузпа. Резервата Марио Суарес фаулира Нолито в наказателното поле на домакините, а потърпевшият застана зад бялата точка. Юношата на Барселона бе беузпречен и даде аванс на галисийците - 1:0.

4133255

Малко след това Селта като по чудо не успя да удвои преднината си. Голмайсторът Нолито центрира остро в малкото наказателно поле, а Лоривей не успя да засече топката на празна врата, правейки непростим пропуск пред вратата на гостите.

Двадесет и пет минути преди почивката единствено отличната намеса на Серхио Алварес лиши Атлетико от изравняване на резултата. Марио Суарес се включи в атака и върна към Кани, който от своя страна комбинира с Гризман. Французинът стреля силно с левия крак, но Алварес показа завиден рефлекс и спаси. Минута по-късно Манджукич също получи възможност да стреля, но хърватинът намери тялото на противников бранител.

В 70’ отличната игра на Селта отново даде резултат, а галисийците успяха и да удвоят преднината си. Крон-Дели пусна прецизно подаване към Ореяна, който се възползва от свободното пространство пред себе си и стреля силно в долния ляв ъгъл на пазената от Моя врата, покачвайки на 2:0.

4133256

Диего Симеоне извърши офанзивна смяна и рискува с включването в игра на Раул Хименес, но Атлетико продължи да изпитва сериозни проблеми в офанзивен план. Единадесет минути преди края Манджукич засече с глава центриране отдясно, но право в ръцете на Алварес.

И до края на срещата Атлетико така и не намери път към вратата на домакините, докато Селта задържа отличния си аванс и заслужено се поздрави с три точки в днешната среща. Галисийците можеха да направят резултата и класически, но Моя се намеси при нов удар на Фабиан Ореяна.