Късен гол изкачи Севиля в Топ 4 на Примера

снимка: sevillafc.es

Отборът на Севиля поне временно изпревари Валенсия и се изкачи на четвъртото място в Примера Дивисион, след като тази вечер андалусците спечелиха с 3:2 домакинството си на Еспаньол в среща от 21-ия кръг на първенството.

По този начин севилци събраха актив от 42 точки и изпревариха "прилепите" в Топ 4, но преди Валенсия да е изиграл своя двубой с Малага. Дори и след това обаче Севиля ще бъде с мач по-малко на сметката си.

Еспаньол пък остава на девета позиция с актив от 26 точки до момента.

Първата част на "Санчес Писхуан" завърши с предимство от едно попадение за домакините.

Още в 15' гостите поведоха след точно изпълнена дузпа от Кристиан Стуани, но "рохибланкос" успяха да стигнат до обрат. В 26' Диего Фигуейраш възстанови равенството, а десет минути по-късно Витоло изведе Севиля напред за 2:1.

Тринадесет минути преди края трибуните в Андалусия бяха смълчани, защото Виктор Санчес намери мрежата зад Бето и изравни за "папагалчетата", които обаче не успяха да си тръгнат с точката.

Крайното 3:2 бе оформено едва минута преди края на редовното време, когато Яго Аспас оползотвори асистенция на Карлос Бака и донесе нови три точки в актива на Севиля.