Неймар и Бускетс пред нови договори с Барселона

Поздравления за героя
снимка: БТА/AP

Отборът на Барселона е предложил нови договори на Неймар и Серхио Бускетс, съобщиха испанските медии.

Бразилският нападател на каталунците се е съгласил да играе в тима до 2020 година и ще получава по 12 милиона евро на сезон, което го нарежда точно до колегата му в атака Луис Суарес, като единствено Лионел Меси ще получава по-висока заплата.

Настоящият договор на Неймар изтича през 2018 година, но от ръководството са решили да го запазаят поне до 2020.

„Имаме предложение за нов договор с Неймар, който да го задържи при нас до 2020 година. Футболистът е щастлив тук и ние също сме щастливи, че е при нас. Имаме страхотна връзка”, сподели мениджърът му Вагнер Риберио.

Неймар пристигна на „Камп Ноу” за 57 милиона евро от Сантос през 2013 година, през този сезон е отбелязал 21 попадения и всички в отбора очакват именно бразилецът да е новата най-голяма звезда на световния футбол.

Междувременно Серхио Бускетс също е пред нов договор, който трябва да го остави в каталунския гранд за още два сезона. В новия контракт испанеца ще има и клауза за откопуването му, която ще е на стойност 150 милиона евро.

В тима на Барселона показаха, че държат много на полузащитника, след като той получи възможността да носи фланелката с номер 5, която преди това бе на гърба на легендата на тима и дългогодишен капитан Карлес Пуйол.