Кристиано може да „изгори“ за 12 мача (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Суперзвездата на Реал Мадрид и кавалер на Златната топка в последните две години Кристиано Роналдо може да получи наказание от 2 до 12 мача за изкарания червен картон в двубоя от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион срещу Кордоба, спечелен от „белия балет“ с 2:1.

В 82-ата минута Роналдо бе изгонен директно за ритник без топка срещу Едимар от състава на домакините, а секунди по-късно водещият реализатор на „кралския клуб“ се дърпа с друг футболист на Кордоба.

Според правилника на Испанската футболна федерация наказанието може да бъде от 2 до 12 мача в зависимост от преценката на агресивния акт. На излизане от терена Роналдо демонстративно потри с ръка емблемата на световен клубен шампион на фланелката си, за да подразни феновете на Кордоба, които го освиркваха и обиждаха.

Подобна демонстрация също може да бъде тълкувана като нарушение на правилата от федерацията и да допринесе за по-тежко наказание на Роналдо. Окончателното решение ще бъде оповестено в сряда.

Малко след края на двубоя Кристиано използва социалната мрежа Тутитър, за да поднесе извиненията си на Едимар и „всички, които е обидил по някакъв начин“.

Самият Едимар заяви, че не таи лоши чувства към съперника си и не желае Роналдо да бъде наказван допълнително.

Бившият съотборник на Кристиано в Манчестър Юнайтед – Бебе, който се защитава цветовете на Кордоба, също защити португалеца и го определи като „добър човек“.