Валенсия и Виляреал с важни победи (ВИДЕО)

снимка: valenciacf.es

Валенсия спази тенденцията да отбелязва поне три гола при домакинските си победи на стадион „Местая“ (с изключение на 2:1 над Реал Мадрид) и надви с 3:2 Алмерия във вълнуващ и резултатен двубой от 19-ия кръг на испанската Примера дивисион.

„Прилепите“ на три пъти повеждаха в резултата, но едва в 83-ата минута попадението на лятната покупка Алваро Негредо се оказа достатъчно, за да бъде подчинен гостуващия тим. Даниел Парехо откри резултата в 11-ата минута, но Томер Хемед изравни само 120 секунди по-късно.

Родриго отново даде аванс на „прилепите“ в 28-ата минута, но Хемед се погрижи на почивката отборите да се приберат при равенство с точен изстрел за 2:2 в 33-ата. Така голмайсторът на Алмерия стана най-резултатният израелски футболист в испанската Ла Лига, като вече има 24 гола на сметката си, с което изпревари досегашния лидер Ревиво.

С гола си Негредо все пак донесе победата на домакините малко преди края, за да увеличи актива им на 38 точки – така Лос Че се изравни на третото място с Атлетико (Мадрид), но шампионите имат мач по-малко.

Алмерия изигра един от най-силните си мачове, особено през първото полувреме, но остава с 16 пункта точно над чертата на изпадащите с равен актив с 18-ия Леванте, който още не е изиграл двубоя си от кръга.

В по-късен мач в съботната вечер Виляреал се укрепи на шестата позиция в класирането с домакинска победа 2:0 над Атлетик (Билбао). Денис Черишев откри резултата в 42-ата минута, а в 83-ата Бруно Сориано от дузпа подпечата успеха на Жълтата подводница.

Виляреал с 35 точки е 6-ти и не може да бъде изместен от седмия Малага (31) независимо от резултата в двубоя от кръга на андалусците. Атлетик е с 19 точки на 13-та позиция и продължава трагичната си кампания – само веднъж в историята баският клуб е имал по-нисък актив след 21 кръга, като това се е случило през сезон 2005/06 (15 точки).