Реал Мадрид ще търси 4-тата си титла от Световното клубно първенство

снимка: БТА/AP

Ако всичко върви по план за Реал Мадрид, това ще бъде поредната купа във витрината на тима за тази година.

„Белият балет” среща аржентинския Сан Лоренсо във финалната среща от Световното клубно първенство. Това е трофеят, за който всеки тим на света мечтае и никой не се съмнява, че именно Реал ще е неговият носител тази година.

Всичко за „белите” се получава през тази година, като феновете сравняват Реал сега с Реал от ерата на Дел Боске с всичките му „галактически” звезди.

През януари 2014 година Кристиано Роналдо спечели Златната топка,  в края на сезона мадридчани спечелиха 10-тата си Шампионска лига и 19-тата Купа на Краля, а от 21 мача насам „кралският клуб” няма грешка – 21 победи и 79 отбелязани гола. 

Реал имат куп звездни имена в тима си и много критици очакваха сблъсък на егота и съответно липса на синхрон сред играчите. Анчелоти е човекът, който не позволи това да се случи. Той дойде на „Сантяго Бернабеу”, когато играчите бяха стресирани и уморени и ги превърна в машина за победи и голове, която играе като едно цяло и същевременно не губи индивидуалните изяви на звездите си.

Сан Лоренсо, един от най-старите аржентински отбори, стои на пътя на 4-тата титла на Реал Мадрид от Световното клубно първенство. Ако искат да спечелят, южноамериканците ще трябва да победят най-силния европейски отбор за календарната 2014 година.