Ето кого избра Любо Пенев за Златната топка

снимка: БТА/AP

Въпреки, че е бивш футболист и шампион с Атлетико Мадрид, Любослав Пенев избра изцяло марката "Реал" във вота си за Златната топка на ФИФА.

Като национален селекционер Ел Голеадор получи правото да гласува за най-добър футболист и треньор за 2014 година, като Пенев посочи на първо място в анкетните си карти настоящия носител на трофея Кристиано Роналдо и неговия наставник в Реал Мадрид Карло Анчелоти.

Топ 3 на Пенев при футболистите допълват двама световни шампиони с Германия - Мануел Нойер (Байерн) и Тони Кроос (Реал Мадрид), докато след Анчелоти българският специалист е наредил Йоахим Льов и своя бивш съотборник в Атлетико Диего Симеоне.

Смята се, че основен фаворит за Златната топка е Кристиано Роналдо, който прави зашеметяваща година с екипа на Реал Мадрид.

Негови конкуренти за приза са Лионел Меси и Мануел Нойер, които допълниха тройката от футболисти, получили най-много гласове в анкетните карти.

При треньорите пък очакванията са за логичен триумф на Йоаким Льов, който изведе Бундестима до най-ценното отличие във футболната игра - световната титла.