Реал Мадрид се екипира с двама таланти

снимка: БТА/AP

Ръководството на Реал Мадрид продължава политиката си да събира млади таланти, като днес стана ясно, че "белия балет" е финализирал две сделки.

Едната е за крилото на Майорка Маркос Асенсио, който през лятото беше считан за сигурно ново попълнение на Барселона, но в крайна сметка двата клуба не се разбраха за параметрите по контракта.

Крилото, който през тази година навърши 18 години и дебютира за националния отбор на Испания до 19 години, е несменяем титуляр за Майорка, а в 2-ата си мача за младежите на "Ла Фурия" има 3 гола. Той ще остане в Майорка до края на сезона, а освен това има опция за удължаване на отдаването му под наем, ако втородивизионният отбор се качи в Примера.

Вторият трансфер буди още повече интерес, след като Флорентино Перес измъкна от Аякс един от обещаващите таланти на тима

Минк Пиитерс беше измъкнат още през лятото, но чак сега от ФИФА одобриха трансфера и юношеският национал на Холандия ще се готви в академията на Реал Мадрид. Самият Пиитерс беше привлечен от ПСВ по същата схема само преди 2 години и половина.