Неймар ще е козът на Бразилия за първа олимпийска титла в Рио

снимка: БТА/AP

Звездата на Барселона и бразилския национален отбор Неймар ще попадне в селекцията на олимпийския отбор на Бразилия за Игрите през 2016 година, които ще се проведат в Рио де Жанейро, разкри мениджърът на отбора Алешандре Гало.

Олимпийското футболно злато е единственото значимо отличие, което липсва в иначе препълнената с трофеи витрина Бразилия, и пред своя публика "кариоките" ще опитат да се реваншират за срамното си отпадане от Мондиал 2014 това лято, когато бяха прегазени от бъдещия шампион Германия със 7:1 на полуфиналите. 

Неймар ще бъде един от тримата играчи над 23 години, които имат право да попаднат в отбора.

"Ще повикам трима играчи над 23 години или по-скоро двама. Един от тях ще бъде Неймар. Не може да говорим за бразилски футбол, без да мислим за него", коментира Алешандре Гало. 

Това решение на мениджъра на Бразилия означава, че след две години Неймар ще има доста натоварено лято. През юни 2016-а САЩ организира юбилейно издание за 100-годишнината на Копа Америка, а Игрите в Рио е през август. 

За Неймар това ще бъде втора Олимпиада, след като той бе част от отбора на Бразилия, който спечели сребърните медали в Лондон 2012.