Дузпи донесоха на Барселона Суперкупата на Каталуния

снимка: БТА/AP

В деня, в който Реал Мадрид откри с победа кампанията си за Купата на Краля, Барселона завоюва Суперкупата на Каталуния, след като възпитаниците на Луис Енрике спечелиха с 4:2 (1:1 в редовното време) след дузпи срещу Еспаньол в Хирона.

Редица титуляри на "блауграна" получиха почивка, но сред стартовите 11 попаднаха Суарес, Пике, Алба и Педро Родригес, който носеше капитанската лената на тима.

Още в 10' Суарес блесна с втората си асистенция с екипа на Барселона, след като направи за смях защитата на Еспаньол, а с копване качи топката на главата на Пике, който се разписа с глава на празна врата.

До края на първата част двата тима си размениха по едно положение, като Суарес пропусна да вкара първия си гол за тима, а Виктор Алварес беше спрян от Масип, въпреки че нападателят беше останал сам срещу третия вратар на Барселона.

В 50' обаче Адрия вкара изключително красив гол от пряк свободен удар и донесе равенството в резултата. То се запази до самия край, въпреки че резервата Мунир имаше отличен шанс да донесе успеха в редовното време, Масип се превърна в герой, спасявайки най-чистото положение в мача - удар от близко разстояние на Касанова.

При дузпите играчите на Луис Енрике бяха по-точни и заслужено триумфираха с първия си трофей за сезона.