Анчелоти: Никога няма да работя в Барселона

снимка: БТА/AP

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти категорично отхвърли възможността един ден да застане начело на големия съперник Барселона.

Утре "кралския клуб" приема каталунците в поредно издание на "Ел Класико" на "Сантяго Бернабеу", а италианският специалист посочи, че надали би могъл да води "лос кулес", имайки предвид настоящето му в Мадрид.

"Щом веднъж си бил в Реал Мадрид, няма как да тренираш Барселона. Длъжен съм да уважавам историята на този клуб", отговори Карлето.

Попитан дали има футболист на Барса, който би привлякъл в редиците си, Анчелоти не изненада никого и отвърна: "Това трябва да бъде Лионел Меси".

Анчелоти призна, че има отлични отношения с президента на Реал Мадрид Флорентино Перес, но и отговори скептично на въпрос, дали би могъл да се превърне в сър Алекс Фъргюсън на "лос меренгес".

"24 години в един клуб? Немислимо е. Но е факт, че бих искал да завърша кариерата си в Реал Мадрид. Няма как да работя за по-голям клуб от този. Отношенията ми с Флорентино Перес са отлични. От самото начало има разбирателство между нас", обясни италианецът.