Луис Суарес излиза като титуляр в "Ел Класико"?

снимка: БТА/AP

Лятното попълнение на Барселона Луис Суарес ще стартира като титуляр в съботното "Ел Класико" с Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу", прогнозира каталунският ежедневник "Спорт".

Наложеното от ФИФА наказание на уругваеца изтича утре, което и ще му позволи да запише първи официален мач с червено-синия екип, правейки го именно в големия сблъсък на испанския футбол след два дни.

На този етап все още няма официално потвърждение, дали Луис Енрике действително ще заложи на Суарес сред стартовите единадесет, гласувайки му доверие до Лионел Меси и Неймар.

Не са малко хората, които очакват Суарес да бъде вкаран "постепенно" в дербито, започвайки от резервната скамейка и влизайки на терена след почивката.

Наставникът Луис Енрике обаче може и да предприеме риск, залагайки на Луис Суарес от самото начало на двубоя. До известна степен причина за това може да бъде и незадоволителната форма на Педро Родригес, както и факта, че младокът Мунир Ел Хадади няма нужната рутина, за да започне сред титулярите срещу действащия европейски шампион.

Дали като титуляр или резерва обаче, едно нещо е сигурно - в събота вечер Луис Суарес ще запише официалния си дебют като футболист на Барселона, изправяйки се срещу големия футболен съперник на "лос кулес".