Реал Мадрид отново вкара 5, този път на Леванте

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид продължи наказателната си акция в Испания, след като воденият от Карло Анчелоти тим разби с 5:0 Леванте като гост на „Сиудад де Валенсия“ в мач от 8-ия кръг на Примера дивисион.

„Белия балет“ записа много силен двубой, а Кристиано Роналдо наниза два гола (13, 66'), с които заби общо 15-о попадение в 8 мача в испанското първенство, затвърждавайки впечатлението, че се намира в невероятна форма (11 мача, 20 гола през настоящия сезон).

Карим Бензема, който е болен от грип и пропусна гостуването във Валенсия, беше заместен перфектно от Чичарито, който пък блесна с гол (38), асистенция и спечелена дузпа за първия гол на Роналдо. Хамес (66) и Иско (82) вкараха много красиви попадения за крайното 5:0 в полза на „белия балет“.

Така след фаул-старта на сезона и двете загуби в първите три кръга, Реал Мадрид продължава да гази конкуренцията. Отборът е в поредица от 7 победи, в които има отбелязани общо 32 гола.

Това праща отбора на 2-а позиция с 18 точки – само на 1 от Барселона, но и мач повече. Следващият уикенд пък е мегасблъсъкът Ел Класико на „Сантяго Бернабеу“.

Реал Мадрид започна с головите възможности от самото начало на срещата, като Тони Кроос с диагонален пас по земя изведе Роналдо отляво. Той нахлу в наказателното поле, но от 8 метра стреля неточно и не успя да открие.

Това обаче се случи в 13', когато Чичарито нахлу в наказателното поле и беше леко закачен от Хуанфран. Той се строполи на земята и съдията отсъди малко спорна дузпа и показа жълт картон на защитника. Роналдо пък стреля силно и, въпреки умелата намеса на вратаря на Леванте, топката се озова във вратата – 0:1.

Последва леко затишие пред двете врати, като Роналдо пробва 2-3 неточни удара, докато вратарят Мариньо се намеси при далечни удари на Кроос и Хамес.

Най-доброто положение за Леванте пък дойде около 30', когато при центриране от корнер защитата на Реал отново не действа добре и Камараса засече, но Лука Модрич успя да избие от голлинията.

В 38' Реал Мадрид взе ключов аванс от 2 гола, след като Хамес си нагласи топката отдясно и центрира отлично между централните защитници, където Чичарито с глава беше точен – гол за Ернандес, като това беше 3-ия му гол в 94 минути с екипа на „белия балет“.

Второто полувреме не промени събитията на терена, като „кралския клуб“ набързо реши срещата.

В 61' след няколко пропуска роналдо получи на скорост в половианта на Леванте, матира двама защитници и с мощен удар от около 10 метра успя да реализира, вкарвайки 15 си гол в Ла Лига за сезона.

Наказателната акция на „белите“ продължи и в 68' Хамес беше в прехръдките на своите съотборници. Тони Кроос с брилянтен пас изведе колумбиеца зад отбраната на домакините, Хамес овладя на гърди и с удар от въздуха направи 4:0 в полза на своите.

8 минути преди края на срещата Реал Мадрид удари своя съперник на контраатака, след като Иско пуса 30-метров пас за Чичарито ня левия фланг. Нападателят изчака включването на испанския плеймейкър, който получи, нагласи си топката и прати истински снаряд в горния десен ъгъл – страхотно попадение и 5:0.