Манчестър Сити ще спира похода на Челси

галерия:

снимка: БТА/AP

Манчестър Сити и Челси излизат в голямото дерби от 5-ия кръг на английската Висша лига днес от 18:00 часа.

Двубоят е много важен за двата тима, които са сочени за най-големите фаворити за първото място в крайното класиране.

"Гражданите" започнаха много добре шампионата след две победи на старта, но последваха загуба от Стоук и равенство с Арсенал. Като добавим към тях и загубата от Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига тогава Сити ще търси първи успех в последните 4 мача.

Проблемите в атака на Сити се дължат на липсата на голове на Един Джеко, който все още не се е разписвал този сезон. Серхио Агуеро вече има три попадения и той ще бъде най-опасният нападател.

В същото време отборът на Челси се намира в страхотен подем след като започна с пълен актив от 12 точки в Премиършип, а новото попълнение Диего Коста не спира да бележи като вече има 7 гола в четири мача. Сеск Фабрегас също впечатлява със своите шест асистенции.

В последния двубой между двата тима на "Итихад" Жозе Моуриньо си тръгна с трите точки след минимална победа, а като цяло Челси записа две победи над своя съперник миналия сезон.

4062861

Бранислав Иванович донесе успеха на "Сините" в последното дерби за шампионата

Шампионите от Сити имат проблеми и с дисциплината в клуба като след първите 4 мача са получили 12 жълти картона, и са номер 1 по този показател. В същото време Челси са отправили 30 удара в очертанията на противниковите врати, което е рекорд от старта на кампанията.

Проблемите пред Сити са свързани с отсъствието на Стеван Йоветич и Фернандо. Един Джеко е под въпрос. За отбора на Челси Диего Коста има лека травма, но Моуриньо увери, че той ще играе.

Вероятни състави:

Манчестър Сити: Йарт, Сабалета, Компани, Демикелис, Коларо, Туре, Фернандиньо, Навас, Силва, Агуеро и Джеко

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Тери, Кейхил, Иванович, Матич, Рамирес, Фабрегас, Азар, Шурле и Коста

4114653