Ди Мария към мадридистите: Изобщо не исках да напускам

снимка: БТА/AP

Рекордно скъпият футболист за входящ трансфер във Великобритания Анхел ди Мария (59.7 милиона паунда) се сбогува с привържениците на Реал Мадрид чрез специално писмо, в което обяснява причините, породили преминаването му в Манчестър Юнайтед.

„Времето ми в Реал Мадрид приключи. Невъзможно е в няколко реда да изразя всичко, което получих тук, но чрез това писмо искам да обясня как се чувствам, когато се сбогувам с клуба. За 4-те години, в които имах честта да нося бялата фланелка, съм изпитвам единствено гордост от всичко случило се и от всичко постигнато заедно с моите съотборници.

За съжаление, сега трябва да си тръгна, но искам да подчертая, че това никога не е било мое желание. Винаги съм искал да се развивам, както всеки човек в професията си. Отидох на Световното първенство след спечелването на Десетата с надежда да получа някакъв сигнал от ръководството, но такъв така и не дойде.

Много неща се случиха, много тъжни неща. Ръководството постоянно искаше да изкара ситуацията сякаш аз съм този, който желае трансфер, но това не беше така. За съжаление, моят футбол не е по вкуса на някои хора.

Единственото, което исках, беше справедлив договор. Много неща ценя и много от тях нямат нищо общо със заплатата ми. Надявам се да ги намеря в Манчестър Юнайтед, един от най-големите клубове на света, с който се надявам да напиша история“, пише Ди Мария, визирайки влошените си отношения с президента Флорентино Перес и донякъде с Карло Анчелоти.

Ди Мария взимаше само 3 милиона евро заплата в Реал Мадрид, като възнаграждението не само не може да се мери с това на Кристиано Роналдо, но бе по-ниско дори от това на Диего Лопес, който напусна в посока Милан.

Ди Мария завърши миналия сезон с рекорден брой асистенции и бе в основата на спечелената Десета титла от Шампионската лига, както и в прогреса на аржентинския национален отбор до финала на Световното първенство. Въпреки това Перес така и не пожелал да повиши възнаграждението на Ди Мария, за когото все по-трудно щеше да се намира място в титулярния състав на Реал Мадрид.

„Бях късметлия да споделям съблекалня с толкова великолепни футболисти, които бяха още по-добри съотборници. Това беше ключът към спечелването на Шампионската лига. Искам да се извиня за грешките си, на и извън терена. Винаги съм давал всичко от себе си, независимо от постигнатите резултати.

Благодаря на Испания за всичко, което ми даде – това е страната, в която се роди дъщеря ми. Специални благодарности за целия персонал на болница Монтепринсипе (в нея съпругата на Ди Мария е родила), като жена ми и дъщеря ми винаги ще са благодарни също.

Благодаря на съотборниците си, които винаги са ме подкрепяли, на всички треньори и хора от щаба и на всички работещи в клуба, с които имам отлични отношения. Надявам се Реал Мадрид да направи пореден силен сезон и да осъществи целите си. Никога няма да забравя как на мача за Суперкупата влязох на терена и получих толкова топло посрещане, благодаря на феновете.

Все още настръхвам като си спомня, не мога да си представя по-добър начин за сбогуване в мача, който, за съжаление, остана последният ми с екипа на Реал.

Hala Madrid! Винаги и завинаги!“

Анхел ди Мария