Анчелоти потвърди, че Ди Мария иска да си ходи

снимка: БТА/AP

Аржентинският ас на Реал Мадрид Анхел Ди Мария е настоял пред клубното ръководство да бъде трансфериран и е отказал да поднови договора си с европейския клубен шампион.

Това разкри днес на пресконференция старши-треньора на тима Карло Анчелоти, като именно отказа на крилото да поднови договора си е довело до привличането на Тони Кроос и Хамес Родригес на "Сантяго Бернабеу". Двамата трябва да попълнят липсата при евентуална продажба на аржентинеца.

Той обаче не е единственият, който е отказал да поднови договора си. Сами Кедира също е отказал по-дълъг контракт с "белия балет", но не е настоявал за трансфер. Въпреки това и на двамата в момента им се търси отбор.

"Ди Мария поиска да си тръгне през лятото и отказа оферта за нов договор. В момента търсим решение, но няма да е проблем да работим отново заедно, както стана през миналата година", сподели Карлето ден преди реванша за Суперкупата на Испания.

Самият футболист е бил помолен от всички в отбора да остане, а за неговото оставане среща с Флорентино Перес са провели Кристиано Роналдо и Серхио Рамос. Засега той остава играч на Реал Мадрид, а интерес към него има от страна на Манчестър Юнайтед. Иначе Анчелоти говори и за предстоящия сблъсък срещу испанския шампион.

"Свикнахме да играем срещу Атлетико, както и те. Не мисля, че мачът ще е по-различен. Съперникът може да има предимство заради резултата от първата среща, но ние сме добър отбор и имаме играчи за всяка позиция.

За утрешния мач Кристиано е добре, днес тренира и ще може да играе. Хамес изигра два много силни мача и може да играе на всички позиции. Тони Кроос все още не знам къде ще бъде поставен, но имаме късмета да разполагаме с поливалентен футболист като него. Той може да бъде поставен на всяка позиция в халфовата линия, защото притежава всички качества", каза още Анчелоти.