Валенсия вгорчи дебюта на Диего Лопес в Милан

снимка: valenciacf.es

Бившият вратар на Реал Мадрид Диего Лопес дебютира за новия си тим Милан, който обаче допусна поражение с 1:2 при визитата на Валенсия в приятелска среща за трофея "Таронха".

Лопес стартира като титуляр за "росонерите", но още през първата част допусна и две попадения, които се оказаха и единствени за "лос че" в срещата.

Още в 18' централният бранител на Милан Кристиян Сапата допусна детинска грешка, бъркайки пас на близко разстояние и предоставяйки топката на Пако Алкасер. Младият нападател на Валенсия не се поколеба да стреля почти от центъра на терена, прехвърляйки излезлия напред Диего Лопес за 1:0.

Милан все пак възстанови равенството десетина минути по-късно. Италианците получиха правото да изпълнят пряк-свободен удар пред вратата на домакините, а японският национал Кейсуке Хонда отново демонстрира голямата си класа при статични положения, матирайки Диего Алвес за 1:1.

И последният гол в срещата падна преди почивката. Новото попълнение на "прилепите" Родриго се измъкна майсторски между двама футболисти на Милан и със силен изстрел с левия крак преодоля Диего Лопес за крайното 2:1 в полза на Валенсия.