Тигрите на Бойко Борисов и Ботев (Вр) влизат в Б група през задната врата

снимка: Булфото

Нови два отбора ще бъдат официално добавени в Б група от БФС след началото на новата седмица. Става въпрос за двата отбора, които завършиха на 2-ите места в Западните В групи.

Витоша (Бистрица) остана подгласник на ЦСКА в Югозападната В група, а Ботев (Враца) изостана след Етър-Велико Търново в Северозападната. И двата отбора са били поканени от БФС и са дали положителен отговор.

Врачани и бистричани вече водят подготовка за новия сезон, очаквайки формалното потвърждаване на мястото си в Б група. БФС все още няма казус със Спартак-Плевен, тъй като не е ясно какво ще се случи с преиеменувания на ЦСКА-София отбор на Литекс. Ако ЦСКА-София е в А група, то има заявен втори отбор за Б. При този случай правната комисия трябва да разгледа и ситуацията с Литекс-2, който би трябвало да изпадне, ако изпада първия тим на Литекс.

Ако и плевенчани бъдат оставени в Б група, то втората дивизия на България става за момента с 13 отбора. Както се знае, Черноморец (Балчик), Калиакра (Каварна), Светкавица-Търговище и Розова долина (Казанлък) отказаха предложенията да се изкачат в професионалната втора лига. От Каварна мотивираха отказа си, че втора лига не е достатъчно икономически рентабилна за отборите заради липсата на приходи и многото разходи.