Созопол гледа към елита, Румен Димов със силни думи

снимка: faragency

Отборът на Созопол започна зимната си подготовка. Преди първата тренировка на тима за 2016 г., наставникът Румен Димов даде пресконференция. На нея той обяви, че „небесносините“ може да влязат още този сезон в „А“ група, ако им се отдаде възможност за първото място във втория ни ешелон.

„Това е въпрос, който непрекъснато ми се задава. Правим всичко стъпка по стъпка. Не искам да кажа нещо, което да прозвучи като изхвърляне. Ако станем тази година първи, защо да не влезем още сега в „А“ група? Но не ни е това идеята. Според мен, още не сме готови. Трябват ни доста неща. Първо – като финансови средства, второ – като възможност на самите футболисти и треньорското ръководство за по-високи изисквания. Най-важното – базата – ние я имаме. Ако изпълним тези две условия, най-вероятно ще атакуваме и най-горното ниво на родния футбол. Но в момента, като качество, няма клуб в „Б“ група, който да ни превъзхожда“, допълни силният човек на „Арена Созопол“.

Наставникът разкри, че подготовката на Созопол ще премине на 3 етапа. До 20 чнуари ще бъдат тежките физически натоварвания, следва частта с контролните срещи и ще се приключи с освежаване на футболистите и тактически постановки. Кристиян Тафраджийски за момента е единственото ново име при „небесносините“, докато Мирослав Коев вече не е част от състава. Групата, с която ще работи Румен Димов, за момента наброява 25 футболисти. В първата тренировка не се включиха Александър Горанов, Ангел Делчев и Васил Калоянов, които са получили малко по-дълга почивка от своя наставник.