Кои иска да махне Херо от Левски?

снимка: Булфото
„Левски“ страда на шесто място в класирането. Време е за революция. Не заради шестото място. Просто така не може да продължава. От кадрите - до финансите.

По-простите рокади предстоят в състава. Положението обаче зависи и от тримесечната вече дилема ще дойде ли Димитър Димитров за треньори ли не. Без Херо промените ще са умерени. С бургазлията – по-сериозни.

Димитров настояваше за революция в отбора. Махане на поне дузина играчи, привличане на 10. В края на ноември обаче специалистът се отказа от едро обновяване на състава, защото „Левски“ просто няма достатъчно пари за неустойки и нови футболисти.

Засега се очертава да си тръгнат Пламен Илиев, Мирослав Иванов, Пламен Крумов, Антон Огнянов и Луис Педро плюс двама-трима от юношите. Херо иска да махне още Аймен Белаид, Наджиб Амари и няколко други. Под въпрос е оставането на резервния вратар Кристиян Наумовски. Владимир Гаджев е с единия крак в чужбина – в „Динамо“ (Минск), в руски или украински тим.

Ситуацията с разделите в „Левски“ зависи и от самите раздели. Ако за Луис Педро няма оферта и не иска да си ходи, ще трябва да му се плаща неустойка от примерно 25 00 евро, която в момента е лукс за касата на „Герена“.

„Левски“ търси поне петима нови. Вратар, десен и централен защитник, крило и централен нападател. Възможно е при раздяла с Гаджев да бъде взет и вътрешен халф. Спортният директор и треньор Георги Иванов вече действа по селекцията. Херо обаче също действа по своя. Дори представи на Тодор Батков списък с 8 имена. Гонзо пък има свои...

Яснота обаче трябва да има скоро. За днес се планира среща на Батков, Херо и Гонзо, на която бургазлията да каже най-после ще дойде ли в „Левски“ и да подпише. Снощи обаче текоха разговори за отлагане. Целта – Димитров да се яви направо на общото събрание на клуба в сряда. И колективно да се реши иска ли целият клуб Херо и иска ли Херо в клуба.

Ще дойде ли Димитров, още не знае нито той, нити Георги Иванов, нито Батков. Въпрос на разговори. Предполага се, че адвокатът ще извести Херо за всичко в „Левски“, а действителността е тъжна. И е способна да убие вдъхновението на всеки треньор с изключение на „камикадзето“ Георги Иванов. Накъсо – на „Герена“ нямат пари да си платят тока. Камо ли да сбъдват идеи за селекция, сериозна подмяна на състава или да гарантират спокойна работа.

Чува се, че напоследък Батков осигурява пари, като жертва свои акции. Потвърждение няма. Но има 1 милион лева, които трябва да се платят до края на годината. Иначе няма да има лиценз...

На общото събрание в сряда тръстът „Синя България“ трябва да представи гаранции за осигуряване на 1 000 000 лв. годишно, за да вземе 15% от акциите на адвоката. Иначе феновете няма да получат дял в клуба. По неофициална информация засега парите не са събрани. И няма да е сензация, ако организираните запалянковци не придобият 15%, а по-малко.

Нататък дилемата остава докога ще издържи Батков в немотията. Дали ще хвърли бялата кърпа и дали ще изплува на светло потайният кръг от кандидат-купувачи. Апропо – наречени „политически и олигархични“ интереси от адвоката...

Вестник "Труд"