Трансфери: Фенербахче отмъква титулярния страж на Арсенал

снимка: БТА/AP

Турските медии съобщиха днес, че местният Фенербахче е близо до сделка на стойност 5,5 милиона евро за привличането на вратаря на Арсенал Давид Оспина.

Колумбийският вратар, който в момента защитава цветовете на страната си на турнира Копа Америка, успя да измести Войчех Шчезни от титулярното място под рамката на вратата в тима на "артилеристите", но със смятания за почти сигурен трансфер на Петър Чех на "Емиратс", се очаква Оспина да потърси нов отбор, в който иска да е първи избор. Освен това се очаква от лондонския тим да предпочетат да задържат Шчезни, тъй като е от школата на отбора и има не малък стаж във Висшата лига.

Вестник "HarberTurk" твърди, че сделката е почти сигурна, като Фенербахче е готов с офертата си от 5,5 милиона евро, която напълно задоволява ръководството на "топчиите". 

26-годишният колумбиец е готов да се бори с дългогодишния титулярен страж на турския гранд Волкан Демирел, който от пристигането си през 2002 година, има записани над 280 мача с екипа на "жълто-черните".