Моуриньо се закани: Ще върна формата на Фалкао

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо засили спекулациите, че издънката от миналия сезон Радамел Фалкао ще се озове в Челси през новия сезон.

Специалния със сигурност ще привлече нов нападател, след като легендата на Челси Дидие Дрогба обяви, че напуска лондонския тим.

Португалецът отдавна желае да вземе колумбийската звезда, след като още когато водеше Реал Мадрид направи опит да го привлече, но Монако се оказаха по-настоятелни.

Миналата година пък той отново бе спряган за Челси, но изненадващо Манчестър Юнайтед го взе под наем с опция за купуване на стойност 50 милиона лири, които обаче се оказаха прекалено много за формата, която показа Фалкао – само 4 гола в 26 участия за „червените дяволи“.

Моуриньо обаче вярва, че не това е истинското лице на нападателя и той все още не е залязъл за големия футбол. Планът му да вземе реализатора е същият като този на Юнайтед преди година - първо под наем за година с опция за купуване след това.

„Ако мога да помогна на Фалкао да върне формата си, ще го направя. Тъжно е като слушам хората в Англия да говорят, че играчът, който бе в Юнайтед, е истинският Фалкао“, разчувства се спечелилият дубъл тази година специалист пред южноамериканската телевизия DirecTV Sports.

Същевременно Щастливия опроверга слуховете, че привлеченият за 27 милиона лири от Фиорентина Хуан Куадрадо ще бъде продаден още през този трансферен прозорец.