Роджърс остава в Ливърпул при едно условие

снимка: БТА/AP

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще остане на поста си и през следващия сезон, но единствено ако приеме трансферната политика на американските собственици на клуба.

Роджърс ще има среща днес с президента на "Fenway Sports Group" (фирмата, която притежава контролния пакет от акции на мърсисайдци) Майк Гордън, а също и с изпълнителния директор на Ливърпул Том Уернър. 

Северноирландецът ще поговори първо с Гордън, който ще направи заключение от изминалия сезон, а след това ще обсъдят и слабите страни на тима през кампанията.

Самият Гордън потвърди, че бъдещето на мениджъра не е под въпрос, въпреки унизителната загуба с 6:1 от Стоук Сити в последния кръг. 

Въпреки това, Роджърс може да си навлече гнева на собствениците, ако се опита да промени стратегията за трансфери на тима, която се води от специално подбран комитет.

"Червените" изиграха изненадващо слаб сезон, въпреки че през лятото похарчиха над 120 милиона паунда за нови играчи, а това кара Роджърс да вярва, че не всички покупки са били нужни.

 Според северноирландеца, Ливърпул трябва да привлича повече играчи, които вече са завършени и такива, които още не са, за да има баланс в отбора.

След края на паузата за изиграването на квалификациите за Евро 2016, се очаква да бъде потвърден трансферът на Джеймс Милнър от Манчестър Сити.