Младок донесе победа на Челси в Тайланд (ВИДЕО)

снимка: chelseafc.com

Шампионът на Англия Челси победи с 1:0 сборен отбор на Тайланд в приятелска среща, изиграна днес на територията на азиатската държава.

Единственият гол за британците реализира младокът Доминик Соланке, който се разписа след асистенция на друг от младите футболисти на Челси - Ола Аина.

Оттук-нататък Челси доминира до края на срещата, но "сините" пропуснаха възможностите си и за втори гол. Отново Доминик Соланке, Еден Азар и Сесар Аспиликуета можеха да реализират, но в крайна сметка до удвояване на резултата така и не се стигна.

Мениджърът на албионците Жозе Моуриньо остави на пейката фигури като Джон Тери, Диего Коста и Еден Азар през първата част, а Челси трудно създаваше шансове за гол през първите 45 минути на двубоя.

Доминик Соланке все пак даде аванс на английския шампион, след като Лоик Реми отклони към него центриране на Ола Аина.

Соланке можеше и да покачи на 2:0, но младият нападател не успя да уцели очертанията на вратата.

На почивката в игра се появиха звезди като Диего Коста и Еден Азар, а добър пробив и изстрел на белгиеца за малко не доведоха до попадение.

Сесар Аспиликуета също пропусна отличен шанс за втори гол, но не успявайки да отбележи след центриране на Чарли Мусонда от статично положение.