Джерард с трогателно писмо към феновете на Ливърпул

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард днес публикува трогателно  писмо, с което благодари и се сбогува с феновете на мърсисайдци. 

През лятото Джерард ще премине в американския Лос Анджелис Галакси, а за момента клубната легенда е на почивка в Дубай заедно със своите съотборници. 

"До всички мои фенове,

Да се сбогувам с Вас не беше лесно.

Футболен клуб Ливърпул е част от моя живот от много дълго време, от както бях на осем, и знам, че много ще ми липсва. 

За мен мачовете със Стоук Сити и Кристъл Палас бяха много емоционални, няма да ги забравя.

Но това, което ме трогна най-много, бе начинът, по който ме изпратиха феновете. Бе много вълнуващо за мен, няма да го забравя до края на живота си.

Бе истинска чест за мен да представлявам Ливърпул през всичките тези години.

Когато бях дете и играех футбол с приятели, единственото което исках бе, да съм футболист на Ливърпул. Исках просто да облека веднъж тази фланелка. 

Никога не съм си представял, че ще постигна това, което направих с Ливърпул. Това са 710 мача и 17 сезона.

Обичах всяка една минута, когато играех пред феновете на клуба. 

Това бе е едно страхотно пътуване за мен. Имал съм силни мачове, но съм имал и много слаби, а истината е, че Вие винаги сте били до мен. Благодаря!

Разбира се, успехите бяха много сладки, защото ги постигах с любимия си отбор. Когато вдигнах трофея от Шампионска лига, бъдете сигурни, нямаше по-горд човек от мен. 

За мен бе изключително важно да спечеля този трофей - заради Вас. Феновете бяха тези, които вдъхновиха мен и колегите за онзи обрат срещу Милан. Няма да забравя как ни помогнаха да вдигнем глава, след това ужасяващо първо полувреме.

Хората често ме питаха за това, не е ли трудно да си капитан на такъв велик отбор. За мен никога не е било трудно, винаги съм бил горд. Голяма отговорност е, но винаги съм обичал отбора и за това не съм усещал трудности.

За мен бе чест да съм капитан за такъв период от време. Страхотно. Винаги съм искал да играя така, че да вдъхновявам съотборниците си и да им давам пример. 

Радвам се, че имах възможност да играя с едни от най-добрите футболисти в света и да се уча от страхотни мениджъри. Горд съм с всички жертви, които съм направил, защото всичко това си струваше. 

Но най-важното за мен е, че иамх шанс да играя пред тази невероятна публика. 

Ливърпул е моят дом и аз обичам този град. Но смятам, че моментът е правилен и новата глава в моя живот идва на време. 

Искам да играя колкото се може повече мачове, защото краят на кариерата ми не е толкова далеч. 

Ще бъда далеч от Ливърпул в следващите няколко години, но това не значи, че никога няма да се върна. Аз съм фен на този отбор и това няма да се промени. 

Надявам се, че един ден ще се върна и ще мога да помаган на този клуб. Чувствам, че имам какво още да дам на Ливърпул.

Но това писмо е за миналото - поглеждам назад и единственото, което мога да кажа е БЛАГОДАРЯ. Благодаря на феновете за подкрепата през последните две десетилетия. Помогнахте ми да осъществя мечтите си и ми дадохте спомени, които няма да забравя и не бих разменил за абсолютно нищо. 

Благодаря.

Стивън Джерард"