Арсенал уреди Артуро Видал

снимка: БТА/AP

Чилийската звезда на Ювентус Артуро Видал е новото попълнение на Арсенал, съобщава в социалната мрежа Туитър журналистът от DirecTV Ернан Фелер.

Аржентинският репортер информира, че „артилеристите“ ще обявят официално трансфера след края на Копа Америка 2015.

Английски медии припомнят, че Видал има същия агент като друга звезда от Чили – Алексис Санчес, който от новия сезон ще си партнира с Видал не само в националния отбор, но и в Арсенал.

Въпросният Ернан Фелер е специалист по английски футбол на DirecTV и използва собствени източници от клубовете във Висшата лига. След съобщението си за Видал той е "туитнал" за офертата на стойност 90 милиона евро от Реал Мадрид към голмайстора на английското първенство Серхио Агуеро.

Цената на Видал е около 25 милиона паунда, макар точната сума да не е потвърдена официално – това би станало факт едва когато от двата клуба публично оповестят сделката помежду си.

Артуро Видал бе изключително важна част от състава на Ювентус през последните два сезона и може да се раздели по най-добрия начин с торинския колос – като спечели Шампионска лига във финала срещу Барселона на шести юни.