У.Б.А. удари новия шампион, уникална глупост на Фабрегас (ВИДЕО)

снимка: wba.co.uk

Новият шампион на Англия Челси инкасира трето поражение във Висшата лига от началото на сезона, след като днес лондончани загубиха с 0:3 визитата си на Уест Бромич Албиън в среща от предпоследния 37-и кръг.

Поражението на Челси дойде до голяма степен и логично, след като още в 29' Сеск Фабрегас бе изгонен за уникална глупост, оставяйки своя тим с човек по-малко на терена.

Точни за У.Б.А. пък бяха Саид Бераиньо на два пъти и Крис Брънт, като с тази си победа "дроздовете" събраха 44 точки, но оставайки на 13-а позиция във временното класиране. Челси е лидер и шампион с 84 точки от 37 изиграни мача.

Двубоят не стартира никак добре за лондончани, след като още в 9' Саид Бераиньо изведе Уест Бромич напред с първия си гол в срещата. Младият нападател на домакините простреля Тибо Куртоа с чудесен изстрел и даде аванс на своя тим.

Постепенно се стигна и до 29', когато Сеск Фабрегас получи един от най-глупаво изкараните червени картони за сезона. Футболистите на У.Б.А. се скопчиха около рефера на двубоя в израз на протест, а в същото време Фабрегас запрати топката в един от тях.

Второто полувреме на "Дъ Хоуторнс" започна по подобие на първото - с гол в полза на домакините. Джон Тери фаулира Бераиньо в наказателното поле на У.Б.А., а отново потвърпевшият бе точен от бялата точка, удвоявайки аванса на своя тим - 2:0.

Крайното 3:0 бе оформено след точно час игра, когато се разписа и Крис Брънт. Северноирландецът засече топката след късо изпълнение на корнер и прониза Куртоа, правейки успеха на "дроздовете" над новия шампион още по-впечатляващ.