Ливърпул не можа да прескочи У.Б.А. (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Ливърпул не можа да постигне успех като гост на Уест Бромич Албиън и трябваше да се задоволи с равенство 0:0, което бе логичен завършек на равностойния двубой на стадион „Дъ Хоуторнс“ от 34-ия кръг на английската Висша лига.

Мърсисайдци имаха късмет, че по-рано днес основните им конкуренти за място в топ 6 на класирането Саутхямптън и Тотнъм завършиха 2:2 в дербито помежду си и така все още „червените“ имат леко предимство.

С мач по-малко от въпросните два отбора Ливърпул има актив от 58 точки, който му отрежда шестата позиция – наравно с Тотнъм и само пункт повече от „светците“. Възпитаниците на Брендън Роджърс разочароваха феновете си във втора поредна седмица, след като миналата отпаднаха безславно от полуфиналите в турнира за ФА къп след поражение с 1:2 от Астън Вила.

Дори седмата позиция в крайното класиране на Висшата лига обаче може да осигури квота за Лига Европа, ако Арсенал спечели ФА къп. Въпреки че с 37-те си спечелени точки от Коледа насам мърсисайдци са вторият по сила отбор в Англия (само Арсенал с 39 има повече в този период), последният месец не е особено успешен за Брендън Роджърс и компания.

След загубите с 1:2 и 1:4 в дербитата срещу Манчестър Юнайтед и Арсенал и провала в последния шанс за трофей срещу Астън Вила сега нулевото равенство срещу Уест Бромич отново поставя под съмнение мощта в атаката на „червените“.

УБА с 37 точки е на 13-та позиция в класирането и е на цели 9 от опасната зона, така че оцеляването изглежда гарантирано четири кръга преди края на първенството. Любопитното е, че едва за втори път тимът не допуска загуба срещу тим от топ 5 на таблицата, след като през октомври направи 2:2 у дома с Манчестър Юнайтед (Ливърпул в началото на кръга бе именно 5-ти).


West Brom 0-0 Liverpool | Full Highlights...by footballdailytv