Роджърс: Манчестър Сити са на 20 години от Ливърпул

снимка: БТА/AP

Брендън Роджърс сподели, че Манчестър Юнайтед и Ливърпул са най-големите отбори в Англия. Той добави, че на Арсенал, Челси и Манчестър Сити ще им отнеме 20 години, за да ги настигнат.

Според слуховете Рахим Стърлинг е желан от Арсен Венгер, Жозе Моуриньо и Мануел Пелегрини. Според наставникът на мърсисайдци, подобен трансфер ще бъде стъпка надолу в кариерата на анлийския национал.

Ливърпул са на пето място в първенството, като не са го печелили от 25 години, но Роджърс твърди, че "небесносините" не могат да се сравняват с мърсисайдци. Според него, "гражданите" спорят с Челси и Арсенал за "третия най-добър отбор" в Англия.

"Не бих казал, че това ще бъде случай на преминаване в по голям клуб", каза Роджърс, относно евентуален трансфер на Стърлинг в Манчестър Сити.

"Ако някой каже, че Манчестър Сити са по-голям отбор от Ливърпул, няма да бъде прав. В този момент те са един добър проект. Те са страхотен отбор и това го знаем от няколко години. Уважавам много това, което се прави там. Правилно строят състава си и се надявам да се подсилят с млади играчи, но на този етап, не могат да се сравняват двата отбора.

Манчестър Юнайтед и Ливърпул са най-големите отбори в страната. Останалите ще могат да стигнат до това ниво след 20 години", завърши наставникът на мърсисайдци.

Ливърпул е печелил Висшата лига 18 пъти , като има и 5 трофея от Шампионска лига. За сравнение отборът на Манчестър Сити е триумфирал в КНК (Купа на носителите на купи) веднъж и едва четири пъти е завършвал първи в Премиършип, два от които са в последните четири години.