Манчестър Сити вече е само на точка от третото място

галерия:

снимка: БТА/AP

Манчестър Сити записа победа на „Етихад Стейдиъм“ с 2:0 над отбора на Уест Хям. Срещата бе от 33-ия кръг на Висшата лига.

Головете за отбора на Мануел Пелегрини реализираха Серхио Агуеро и Джеймс Колинс, който имаше нещастието да си вкара злощастен автогол.

С победата си днес „шумните съседи“ вече имат актив от 64 точки (с една по-малко от Манчестър Юнайтед) и запазват четвъртата си позиция във временното класиране. Зад тях с мач по-малко и с 57 точки актив е Ливърпул.

Днешната победа ще даде глътка въздух на мениджърът на „гражданите“, който е поставен под сериозно напрежение поради това, че този сезон отборът му ще трябва да се примири с това, че няма да спечели нито една купа, както и поради ранното отпадане от Шампионска лига.

Уест Хям от своя страна остава на десетото място в таблицата с актив от 43 точки, далеч от зоната на изпадащите и от местата даващи право на участие в Лига Европа. Така лондончани се установяват спокойно в средата на класирането във Висшата английска лига.

4138977

Домакините взеха превес още от самото начало и обградиха вратата на Уест Хям с неспиращи атаки. Давид Силва отправи опасен удар, но за негово нещастие той профуча над вратата на Адриан. След това Агуеро тества рефлекса на испанския страж, но и той не сполучи.

В 16-тата минута Александър Коларов получи правото да изпълни пряк свободен удар и бе на сантиметри от това да открие резултата.

Две минути по-късно резултатът бе открит. Джеймс Колинс имаше нещастието да си отбележи фрапантен автогол, след като изчисти топката по един доста неумел начин.

4138967

Адриан направи грешка, като след изпълнение на аут прати топката в краката на Навас, който премина през Кресуел и центрира отдясно, а в наказателното поле бе Колинс, който изпрати топката над главата на своя вратар и тя попадна в собствената му мрежа.

Първата по-добра възможност за Уест Хям се откри в 28', когато Енер Валенсия бе настоятелен в пресата си и открадна топката на Демикелис. Откъсна се сам срещу Джо Харт, който обаче скаси достатъчно разстоянието между него и топката и успя да спаси.

Уест Хям бе доста колеблив при задържането на топката в своя полза и една такава грешка доведе до втори гол в полза на Манчестър Сити. Яя Туре открадна топката в центъра на терена и подаде към Агуеро, който изведе Навас на крилото, а той от своя страна му върна топката и го изведе очи в очи с Адриан.

Аржентинският стрелец не сгреши от тази позиция и прати топката между краката на стража на гостите, за да намери целта. С този гол Кун Агуеро вече е едноличен лидер при голмайсторите във Висшата лига с 20-тото си попадение през сезона.

 

"Небесносините" имаха пълно преимущество над лондончани, които извадиха късмет, че полувремето завърши за тях със само два гола в пасив.

"Гражданите" притежаваха топката през по-голямата част от времето и имаха девет изстрела по посока на вратата на гостите, а те от своя страна имаха едва три опита да намерят целта.

4138968

Второто полувреме започна по идентичен на първото начин. Манчестър Сити продължи да бъде по-настоятелния от двата отбора на "Етихад" и създаваше смут пред вратата на лондончани при всеки удобен момент.

В 68-та минута Давид Силва получи тежка контузия и бе изнесен на носилка. Играчът, който се появи на неговото място бе Самир Насри. А Куяте получи жълт картон за това, което направи на Силва.

4138980

Травмата му е в областа на скулата и се смята, че може да отсъства до края на сезона, ако има счупване.

Темпото на игра през второто полувреме значително намаля, а с това и положенията и интересните ситуации пред двете врати също. Уест Хям не успяваше да даде какъвто и да е отпор на днешните си домакини.

Минутка преди края Хесус Навас направи грешно подаване назад и изведе сам срещу своя вратар Кевин Нолан. Опитният играч стреля, но Харт се намеси с вещина и погуби и малката доза надежда, която бе останала във феновете на гостите.

Реферът на мача даде цели девет минути продължение на срещата заради контузията, която получи Давид Силва.

До края на двубоя Манчестър Сити получи още няколко добри шанса да увеличи преднината си, но не съумя да реализира нито едно от тези положения.