Арсенал се промуши до финала на ФА Къп (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Арсенал изигра най-слабия си мач през последните два месеца, но все пак преодоля втородивизионния Рединг с 2:1 след продължения и за втора поредна година се класира на финала в турнира за ФА Къп.

Настоящите носители на трофея трябваше да елиминират далеч по-скромния си съперник с помощта на допълнителни 30 минути, след като изиграха високомерно редовното време и открито отстъпваха в игрови план на Рединг.

Прекрасната форма и осемте поредни победи в първенството не се пренесоха на терена на Рединг през първото полувреме, в което домакините бяха далеч по-активни и трябваше да съжаляват, че не успяха да отбележат попадение.

Въпреки по-големия си брой удари в очертанията на вратата (4:1), Арсенал трудно стигаше до изгодни ситуации за гол и поведе след единствения случай, в който на Месут Йозил бе оставено по-сериозно пространство в средата на терена.

Германецът предостави отличен пас за Алексис Санчес в 39-ата минута и лятната покупка на Арсен Венгер не разочарова, откривайки резултата – 0:1. Очаквано обаче подценяването в редиците на лондончани им изигра лоша шега след почивката, което позволи на Рединг да стигне до изравнителен гол.

Павел Погребняк проби по крилото и успя да центрира в наказателното поле на първа греда за непокрития МакКлиърли, който стреля без забавяне. Топката рикошира в тялото на Киърън Гибс и затрудни Войчех Шчесни, който не можа да я избие преди да е минала голлинията – 1:1.

Редовното време завърши наравно, а в 105-ата минута мощен пробив на Алексис Санчес завърши със силен негов изстрел, който не се очакваше да затрудни особено вратаря Федеричи. Австралийският страж на Рединг обаче не успя да укроти топката и позволи тя да мине нелепо между краката му, с което допринесе за победния гол на Арсенал – 1:2.

Така първият полуфинал на Рединг от 1927 година насам приключи злощастно, а Арсенал ще има шанс да спечели за втори пореден път ФА къп.


Reading 1 - 2 Arsenal FULL Highlights FA Cup 18...by goals5