Шнайдерлин попада в радара на Челси

снимка: Уикипедия

Морган Шнайдерлин не скри недоволството си през миналото лято, след като не успя да премине в някой от топ отборите във Висшата лига. Такъв трансфер изглежда сигурен сега, след като френският футболист направи страхотен сезон в Саутхямптън. Освен това, той изяви желание да играе в Шампионска лига и това прави оставането му при "светците" много несигурно. 

Според "Екип", Челси и Арсенал искат да привлекат Шнайдерлин. Изданието твърди, че от "сините" пратили скаути на "Гудисън Парк", които да наблюдават халфа по време на загубата с 0:1 от Евертън. Френската медия добави, че футболиста на Саутхямптън е желан и от Арсенал и Тотнъм, като това означава, че французинът е много вероятно да продължи кариерата си в Лондон.

Страхотната игра на Франсис Кокелен може и да охлади интереса на "артилеристите", но при продажба на Джак Уилшър в Манчестър Сити, Шнайдерлин ще бъде основна цел пред Венгер.

Тотнъм загуби шансове да се класира за Шампионска лига и това прави трансфера на французина малко вероятен, въпреки че начело на "шпорите" е бившият мениджър на Саутхямптън Маурисио Почетино.