Хендерсън мечтае за дълга кариера на "Анфийлд"

снимка: БТА/AP

Полузащитникът на Ливърпул Джордън Хендерсън заяви, че няма търпение да прекара голяма част от спортната си кариера на "Анфийлд" и очаква скоро да подпише нов договор с клуба.

24-годишният англичанин в момента е един от най-важните играчи за мениджъра Брендън Роджърс, а от следващия сезон ще сложи и капитанската лента на ръката си.

Договорът на Хендо изтича в края на сезон 2015/2016, но все още двете страни не са преговаряли. Халфът заяви, че това не го притеснява, защото всичко ще си дойде на мястото.

"Обичам да играя за Ливърпул, искам да остана тук още много години. Относно договора си - не се притеснявам, когато клуба се свърже с агента ми - тогава, нямам бърза работа, все пак има още цял един сезон и остатъка от този. 

Всичко което искам, е да давам всичко от себе си за клуба и Англия. Мечтата ми от малък е да играя футбол и за това, сега, когато тя се сбъдна се раздавам изцяло. 

В момента изобщо не мисля за това дали ще получа предложение за нов договор, защото то само ще ме разконцентрира. Не знам дали ще съм капитан догодина - мениджърът ще реши. В отбора има много опитни играчи и много достойни да носят лентата, но за мен ще бъде чест ако бъда избран", заяви Хендерсън.