Стилиян Петров се завръща във футбола

Стилиян Петров се завръща във футбола, макар и като треньор – един от най-емблематичните български играчи ще бъде част от треньорския щаб на последния си клуб Астън Вила и ще работи заедно с мениджъра Тим Шърууд.

Новината обяви самият наставник на закъсалите „вилани“, като феновете на клуба моментално засипаха социалните мрежи с радостни събощения и приеха идеята с ентусиазъм.

Петров има над 200 мача за Астън Вила, откакто премина в клуба през 2006-та година до прекратяването на кариерата си през март 2012-та, когато и бе диагностициран с левкимия. В началото на 2015-та самият той се похвали в социалните мрежи, че е приключил последния стадий на лечението и очевидно се чувства достатъчно добре, за да се посвети отново на футбола.

„Стан винаги ще има място в отбора, докато аз съм мениджър. Важно е легенди като него да се завръщат в клуба, но аз няма да го използвам просто като талисман, той ще има важна роля в треньорския щаб и ще ни помага с работата“, заяви Тим Шърууд.

„Стилиян може да ни помогне изключително много, той познава отбора и се ползва с изключително уважение от всички. Важно е да имам такива хора като него близо до себе си. Той се чувства добре и е ентусиазиран да започне“, допълни мениджърът на Астън Вила.