Манчестър Сити запази пасива си зад Челси (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Шампионът на Англия Манчестър Сити запази пасива си от 5 точки зад лидера в Премиърлийг Челси, след като днес "гражданите" спечелиха с 2:0 домакинството си на аутсайдера Лестър в среща от 28-ия кръг на първенството.

По същото време Челси спечели визитата си на Уест Хям на "Ъптън Парк", с което лондончани събраха 63 точки срещу 58 за Манчестър Сити. Воденият от Жозе Моуриньо състав обаче е и с мач по-малко на сметката си. Лестър пък остава на последното 20-о място в елита с актив от едва 18 точки до момента.

Давид Силва и Джеймс Милнър бяха точни за Манчестър Сити, докато Рияд Марес от тима на "лисиците" удари греда при резултат 1:0 за домакините. С много пропуски пред вратата на Лестър пък се "отличи" зимното попълнение на "гражданите" Вилфред Бони.

Мануел Пелегрини заложи на дуото Серхио Агуеро - Вилфред Бони в предни позиции, докато Давид Силва и Хесус Навас трябваше да действат по двата фланга на атаката. Яя Туре и Фернандо започнаха като двойка вътрешни халфове за домакините, а Коларов, Монгала, Демикелис и Саня стартираха в отбрана пред Джо Харт.

Андрей Крамарич поведе атаката на “лисиците”, докато Марес и Шлюп започнаха по двата фланга. Матю Джеймс и Естебан Камбиасо получиха доверието на Найджъл Пиърсън в средата на терена за Лестър.

Манчестър Сити стартира активно срещата, като още в 4’ Лестър за малко не се озова с гол пасив в двубоя. Давид Силва центрира топката от ъглов удар, а зимното попълнение на “гражданите” Вилфред Бони отклони кълбото с глава. “Етихад” вече бе на път да отпразнува попадение, но ветеранът Естебан Камбиасо изчисти от голлинията, запазвайки нулевото равенство.

В 25’ груба грешка на Монгала можеше да струва скъпо на Сити. Френският национал загуби топката в опасна позиция за своя тим, а Шлюп пусна добра топка към Андрей Крамарич. Хърватинът обаче не успя да отбележи, тъй като Джо Харт блесна с навременна намеса и предотврати опасността.

В 33’ Сити не бе далеч от откриване на резултата, но ветеранът Марк Шварцер показа, че все още го бива. Вилфред Бони засече с глава отлично центриране на Хесус Навас, но австралийският страж реагира и съумя да спаси.

В 42’ отново Бони получи страхотно подаване от Давид Силва и можеше да отбележи, но този път котдивоарецът не успя да уцели очертанията на вратата.

Отбраната на Лестър все пак се пропука в добавеното време на първото полувреме, когато Манчестър Сити най-сетне излезе напред в резултата. Центриране на Александър Коларов създаде хаос в защитата на “лисиците”, като топката се озова в краката на Давид Силва. Испанецът бе достатъчно прецизен и намери мрежата зад Шварцер, вкарвайки за 1:0 в полза на домакините.

Втората част на “Етихад” стартира с поредна възможност, която Вилфред Бони не успя да реализира. Този път африканският стрелец получи ново подаване от Давид Силва, но изстрелът му отново не намери очертанията на вратата зад Марк Шварцер.

В 52’ пък Лестър можеше да накаже Сити за направения пропуск. Андрей Крамарич стреля от пряк свободен удар, а лек рикошет в стената за малко не доведе до попадение в пазената от Джо Харт врата.

Двадесет минути преди края Марк Шварцер остави Лестър в мача, блесвайки с нова страхотна намеса. Този път австралиецът спаси страхотен изстрел на Яя Туре, който вероятно вече виждаше кълбото оплетено в мрежата. Само шест минути по-късно обаче единствено късметът помогна на Сити. Марес повтори упражнението пред вратата на Харт, като изстрелът на алжиреца срещна гредата зад Харт.

Голът на успокоението за Манчестър Сити падна три минути преди края, когато Джеймс Милнър покачи успешно на 2:0. Английският национал се възползва от отлично центриране на Навас и не остави шансове на Шварцер, подпечатвайки успеха на своя тим.