Жиру и Алексис донесоха успех на Арсенал в дерби на Лондон (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Арсенал постигна четвърта поредна победа в английската Висша лига, след като срази с 2:1 като гост Куинс Парк Рейнджърс в лондонското дерби от 28-ия кръг. "Артилеристите" бяха близо до това да се приберат на почивката с пасив в резултата заради някои добри шансове на домакините, но два бързи гола през втората част решиха спора.

В 64-ата минута един от най-критикуваните футболисти на Арсенал миналата седмица - Оливие Жиру - откри резултата от близко разстояние, след като получи пас от Алексис Санчес, който проби в пеналтерията след хубави пробив и подаване на Месут Йозил.

Френският нападател на Арсенал вече има 10 гола в последните си 14 мача от всички турнири с екипа на лондончани, но феновете още не могат да забравят фрапантните му пропуски срещу Монако в Шампионска лига миналата седмица.

В 67-ата минута Алексис Санчес собственоръчно изработи втория гол за Арсенал, след като отново проби в пеналтерията отдясно, насочи се към аутлинията, смени посоката и прониза мрежата на КПР от нищожен ъгъл пред погледа на поне трима противникови бранители - 0:2.

Така Куинс Парк Рейнджърс остана без победа и само с три равенства в последните си десет градски дербита от Висшата лига, като реално най-вече през първото полувреме имаше някакви шансове да разпечата вратата на Давид Оспина.

Арсенал остава на трето място в класирането с актив от 54 точки, като запазва аванса си от 1 пред Манчестър Юнайтед, който с късен гол на Ашли Йънг спечели визитата си на Нюкасъл. КПР продължава да се намира в зоната на изпадащите на 18-та позиция с едва 22 пункта.

Един от най-добре представящите се английски нападатели във Висшата лига - Чарли Остин - все пак се разписа в 82-ата минута и реализира почетно попадение за домакините.