Гол в края избави Манчестър Юнайтед от нови мъки (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Въпреки героичните прояви на холандския вратар Тим Крул Нюкасъл загуби с минималното 0:1 домакинството си на Манчестър Юнайтед в 28-ия кръг на Висшата лига, и то заради нелепа грешка в защита на "свраките" в 89-ата минута.

Високата преса на Уейн Рууни провокира бранител на домакините да върне невнимателно към Крул, а той панически да подари топката на Ашли Йънг в най-неподходящия момент. Английското крило с безпощаден шут донесе ценен успех на "червените дяволи", който ще им позволи да се задържат само на една точка от третия Арсенал в класирането.

Йънг се възползва от подарък на съперника, след като преди това Тим Крул се бе превърнал в герой за Нюкасъл с редица страхотни спасявания. Благодарение на победата, Манчестър Юнайтед събра 53 точки и остава само с една по-малко от третия Арсенал, който по същото време днес спечели с 2:0 визитата си на съгражданите Куинс Парк Рейнджърс.

В друг мач пък Ливърпул надви с 2:0 като домакин Бърнли и събра 51 пункта, което означава, че голът на Йънг продължава да държи на дистанция големия враг на Юнайтед. Нюкасъл е 11-ти с 35 точки.

През първото полувреме Фабрицио Колочини и Еманюел Ривиер имаха нелоши възможности да разпечатат вратата на Давид де Хеа, но по-опасните ситуации бяха създадени от "червените дяволи".

Още в самото начало на срещата след добър пробив по крилото Анхел ди Мария изведе Уейн Рууни зад защитата в наказателното поле, но англичанинът се поколеба дали да стреля или да върне топката на съотборника си, което помогна на защитник да му я избие.

Маруан Фелайни получи изгоден пас от Антонио Валенсия и пробва да разпечата Тим Крул, но холандският национал изобщо не бе в настроение да пропуска топки покрай себе си. Бронзовият медалист с националния отбор на "лалетата" от Мондиал 2014 блесна и в началото на второто полувреме, когато с двойна намеса буквално отчая нападателите на Юнайтед.

Първо страхотен рефлекс на Крул попречи на Маркос Рохо да се разпише, а опитът за добавка на Фелайни също бе "запушен" от вратаря. Малко по-късно Крул си навлече гнева и на Фелайни с невероятна намеса при удар на белгиеца, като този път отрази негов удар от нищожна дистанция.

Папис Сисе опропасти добър шанс за Нюкасъл, а в 89-ата минута защитата на "свраките" направи ужасяваща грешка и подари победата на Манчестър Юнайтед след точния изстрел на Ашли Йънг.